- 1993
- 1994
- 1995
- 1997
- 1999
- 2002
- 2003
- 2004
- 2006
- 2007
- 2008
- 2009
- 2010
- 2012
- 2013
- 2014
За да направиш нещо, най – важното е да започнеш!
През 1993г. братята Кирил и Тодор Вътеви създават фирма „Тандем –В“ ООД и започват производство на месни продукти в сграда под наем, с ипотечен кредит и два автомобила Трабант. Не знаят до къде искат да стигнат, но държат да произвеждат само продукти, с които всеки би хранил децата си.
Закупени са машини на старо чрез ипотечен банков кредит.
Еуфорията е голяма…всичко предстои!
Тандем - символ на качество и коректност!
Продуктите на компанията бързо се утвърждават на българския пазар. Името „Тандем“ става символ за качество и коректност в отношенията с бизнес партньори и банки.
Появата на имитатори на „ Тандем „ принуждава компанията първа да брандира обвивките и опаковките на продуктите си.
В стремежа да отговаря на клиентските желания, фирмата разширява асортимента си до 400 артикула и заема лидерски позиции в търговската мрежа на София.
Под ръководството на френски технолог, започва производството на варена шунка, създадена по специална рецепта, съобразена с българския вкус.
Сигурност и качеството!
За да се гарантира производството с прясно българско свинско и телешко месо Тандем наема кланица в с. Дриново, община Попово и започва собствен месодобив.
Никой не бяга от хубавото!
Растящото търсене на продукти от Тандем, нарежда голям брой търговци на опашка пред пласмента на предприятието. Закупен е терен за изграждане на ново предприятие в София. За проектант е поканено немското бюро „Falkenstein – архитекти и инженери“ – световно име с реализирани над 200 проекта за месодобив и месопреработка в Западна Европа, Бразилия и Чили. Собственикът Йозеф Фалкенщайн е главен консултант на Световната банка по проекти, свързани с месодобив и месопреработване.
Признанието на бранша!
През 1999 г. Управителят на Тандем - Кирил Вътев е председател на Асоциацията на месопреработвателите в България.
Обществено признание!
Съюз „Произведено в България” удостоява Тандем с годишната награда за Български производител за 2002г. „Златна мартеница“ за увеличаване на производствената програма и продажбите, внедряване на нови мощности и подобряване на условията на труда.
Въпреки…!
През Май 2002г., Тандем пуска в експлоатация първото за България месопреработвателно предприятие, изградено по европейски стандарти, въпреки административните пристрастия към БДС. Чрез собствена лаборатория, въвежда контрол на всички етапи от производствения процес по системата НАССР и GMP.
Внедрена е ERP-система, която гарантира стриктна отчетност и цялостна проследимост на продукцията;
Въведени са:
Система за видео-наблюдение;
Система за контрол на достъпа;
Система за Термо-контрол;
Скок в бъдещето!
През 2003 година, много преди присъединяването на България към ЕС, след прецизен одит на експерти от ЕС, Тандем получава ветеринарно – санитарна оторизация за свободна търговия на европейския пазар.
Растеж!
Тандем преминава от едностепенна към корпоративна организационна структура!
Отличие!
Чрез гласуване от българските потребители, марката „Тандем” е избрана за лидер в категорията „Производители на месо” и е отличена от световната организация Superbrands с приза Superbrand („Супер марка на българския пазар”) за 2006 - 2007 година.
За Производителя инвестициите никога не спират!
В Габрово „Тандем” открива специализирано предприятие за традиционни български сурово-сушени колбаси и деликатеси.
Важно е с какво се храним!
През 2007 г. Тандем пуска на пазара първите в България шунки и деликатеси с ниско съдържание на мазнини до 3% , обединени в продуктовата серия „Финес и настроение”.
Лице на България пред Европа!
Производствена база Тандем е посетена от всички европейски инспекции, делегации и медии, наблюдаващи готовността на България за членство в ЕС.
Качеството се гарантира с контрол и стандарти!
След инспекция от холандски одитор през месец януари „Тандем-В” ООД получава най-високият международен сертификат IFS за внедрена Система за управление на безопасността и качеството в производството на храни.
Доверието не е кампания!
Марката „Тандем” за втори път е избрана за Superbrand („Супер марка на българския пазар") в категорията „Месни продукти”.
Мечта за национален отбор в икономиката!
За трети път собственикът на „Тандем” г-н Кирил Вътев е избран за Председател на Асоциацията на Месопреработвателите в България.
Социалната отговорност не е грамота!
Тандем е съучредител на Българската хранителна банка, чиято цел е да набира дарения и да раздава хранителни продукти на хора, които нямат финансова възможност да се хранят пълноценно.
Любима марка!
В потребителската класация Любимите марки за марка №1 в категория „Хранителни продукти“ е избран Тандем.
Логично… и Био!
Тандем покри изискванията за производство на био продукти!
20 години Тандем!
Двадесетата си годишнина Тандем отбеляза с организиране на 1-вата конференция на тема „ Добрата храна е сила ! „. Успехът на инициативата и непреходността на темите за храненето и здравето, провокираха решението конференцията да се провежда ежегодно.
Доверието на потребителите – най-голямото признание за Тандем!
Марка „Тандем“ за втора поредна година е номинирана в потребителската класация
„Любимите марки“ и получава приз за любима марка №1 в категория „Месни продукти“, а "Био свинско филе" Тандем е избрано от потребителите за любим продукт в категорията „Био продукти“.
Майстор в занаята!
Възхищението ни от силата на духа и таланта на българските майстори, живели и работели в Централен Балкан, ни подтикна да разработим нова серия продукти. Черпейки от богатството и традициите на този географски регион, пресъздадохме автентичния вкус на майсторските сурово – сушени продукти.
Нарекохме серията продукти „Тандем Майстор в занаята“.
Информиран избор!
Всеки човек иска да се храни здравословно, внимава да не бъде подведен, страхува се за здравето си! Решението е само едно – КОМПЕТЕНТНОСТ, ДОСТОВЕРНОСТ И МЯРКА.
За увереността и спокойствието при избора на храна, за удоволствието от храненето и здравословният начин на живот, Тандем организира Втора конференция на тема „Добрата храна е сила“.