В. "Класа": 14 информации в етикетите на месните продукти Image 1
Събития
— 20.05.2009 —
В. "Класа": 14 информации в етикетите на месните продукти

14 информации трябва да съдържа етикетът на всеки колбас в търговската мрежа, заявиха експерти на форум за качеството на храните. В етикета е необходимо да са посочени наименованието на продукта, съставът, трайността и др. показатели, заяви Кирил Вътев, директор на \"Тандем В\". Безопасност и качество на храните са две напълно различни понятия, коментира изпълнителният директор на Асоциацията на месопреработвателите в България д-р Светла Чамова. Качеството на млечните продукти у нас се е подобрило, според Михаил Велков, шеф на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Благодарение на въведените добри производствени практики в България 67 предприятия са одобрени за търговия с ЕС, отбеляза той. За последните 2 години обаче вносът на млечни продукти значително превишава износа. Над 70% от продуктите ни от овче мляко се изнасят, защото са дефицитни в ЕС, каза още Велков.