Събития
Програма 2014 - конференция "Добрата храна е сила"
„ ДОБРАТА ХРАНА Е СИЛА”
9.10.2014г.
ПРОГРАМА
Място на провеждане на конференцията: Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“
9:00 – 10:00 Регистрация на участниците
10:00 – 10:10 Приветствие към гостите на конференцията
Панел І: Светът на храните в 21 век
10:10 – 10:30 - Безопасността на храните – най-важният компонент на тяхното качество.
Лектор: Проф. д-р Пламен Моллов – Изпълнителен Директор на БАБХ
10:30 – 10:50 - Новите изисквания при етикетиране на продуктите за подобряване информираността на крайния потребител
Лектор: Доц.д-р Веселка Дулева, дм, Началник отдел „Храни и хранене“ към Нац.център по обществено здраве и анализи и Национален консултант по хранене и диететика
10:50 – 11:10 - Информираният избор на храни - залог за дълготрайна промоция на здравето и превенция на болести
Лектор: Проф. д-р Донка Байкова, дм, Ръководител на катедра "Превантивна медицина" към Факултет по обществено здраве в Медицински университет, София
11:10 – 11:30 Кафе пауза
11:30 – 11:50 - Значение и роля на опаковките в хранителната индустрия – маркетинг и здраве
Лектор: Майя Стойчева, Ръководител на изпитвателен център "Алми тест"
11:50 – 12:10 - Нови стратегии и технологии за производство на функционални месни продукти
Лектор: Проф. д.т.н. инж. Стефан Г. Драгоев, УХВП Пловдив
Панел ІІ: Храната – автентичност, идентичност , носталгия
12:10 – 12:30 - Европейски схеми за качество на селскостопанските продукти и храни - прилагане в България
Лектор: Елка Божилова, Н-к отдел „Политика на качество и промоции на земеделски продукти“, Министерство на земеделието и храните
12:30 – 12:50 - Фермерската продукция директно при клиентите – търсене и възможности.
Лектор: Светлана Боянова, Директор на института за агростратегии и иновации
12:50 – 13:30 Обяд
13:30 – 13:50 - Храна от фермата – слънце в потребителската кошница
Лектор: Николай Василиев „Дивата Ферма“
Панел ІІІ: Развитие и тенденции на пазара на бързооборотните стоки
13:50 – 14:10 - Какво искат потребителите?
Потребителското поведение в контекста на променящите се пазари.
Лектор: Юлиян Добрев, Blue point
14:10 – 14:30 - Развитие и иновации на пазара на кисело-млечни продукти
Лектор: Даниела Узунова, Маркетинг Мениджър, Danone
14:30 – 14:50 Кафе пауза
14:50 – 15:10 - Хранителните продукти и техните брандове в онлайн пространството
Лектор: Александър Тошков, Digital Connection
15:10 – 15:30 - Силата на добрата храна – в тандем с потребителите
Лектор: Лилия Тодорова, Маркетинг Директор, Тандем-В ООД
15:30 - 16:00 Дискусии и закриване на конференцията.