Хапки от ябълки и печен свински бут
Продукти за 6 порции
Продукти:
• 300гр. печен свински бут Тандем
• 2 кисели зелени ябълки, нарязани на парчета
• зехтин, сол и черен пипер на вкус
• шепа фъстъци илиорехи
Продукти за соса:
• 150мл кисело мляко
• 1 ч.л. мед
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. карамел, натрошен на ситно
• 1 с.л. горчица
Приготовление
1. Всички съставки за соса се изсипват в купа и се разбъркват добре. Добавят се сол и черен пипер, ако е необходимо. След това сместа се оставя на хладно.
2. Ябълките се нарязват на малки парчета и се запържват до златисто в загрят тиган с малко зехтин.
3. Печеният бут се нарязва на малки парчета и се добавят сол и черен пипер.
4. Шишчета се приготвят, като се слага парче печен свински бут и парче ябълка.
5. Фъстъците (може и орехи) се натрошават на много ситно и с тях се поръсват шишчетата.
6. Поднасят се с купичка сос.