Топли палачинки с печена шунка и гъбки Image 0
Изпълнете рецептата с:
Топли палачинки с печена шунка и гъбки
Продукти за 4 порции

За плънката:

•    300 гр. Печена шунка „Тандем”
•    200 гр. гъби
•    1 малка глава лук
•    100 гр. кашкавал
•    40 гр. масло
•    400 мл прясно мляко
•    1 с. л. брашно
•    черен пипер
•    магданоз

За палачинките:

•    125 гр. брашно
•    2 яйца
•    250 мл прясно мляко
•    сол
•    масло – за намазване на тигана

Приготовление

1.    Приготвяте палачинковото тесто, от което се изпържват палачинките.
2.    Нарязаният лук се запържва в маслото, добавят се гъбите, нарязани на дребно и се задушават, докато водата им се изпари.
3.    Поръсва се брашното и постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се бърка.
4.   Така полученият сос се оставя да къкри 3-4 минути, след което се отстранява от огъня, поръсва се с черен пипер, добавя се настърганият кашкавал и се разбърква, докато кашкавалът се разтопи. Оставя се да изстине.
5.    Върху всяка палачинка се слага по 1-2 с. л. от соса, добавя се нарязаната шунка и магданоза и се навива на руло.
6.  Навитите палачинки се подреждат в тавичка, заливат се с останалия сос и се пекат 10-15 минути в предварително загрята до 150 градуса фурна.