Топли палачинки с печена шунка и гъбки
Продукти за 4 порции
За плънката:
• 300 гр. Печена шунка „Тандем”
• 200 гр. гъби
• 1 малка глава лук
• 100 гр. кашкавал
• 40 гр. масло
• 400 мл прясно мляко
• 1 с. л. брашно
• черен пипер
• магданоз
За палачинките:
• 125 гр. брашно
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• сол
• масло – за намазване на тигана
Приготовление
1. Приготвяте палачинковото тесто, от което се изпържват палачинките.
2. Нарязаният лук се запържва в маслото, добавят се гъбите, нарязани на дребно и се задушават, докато водата им се изпари.
3. Поръсва се брашното и постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се бърка.
4. Така полученият сос се оставя да къкри 3-4 минути, след което се отстранява от огъня, поръсва се с черен пипер, добавя се настърганият кашкавал и се разбърква, докато кашкавалът се разтопи. Оставя се да изстине.
5. Върху всяка палачинка се слага по 1-2 с. л. от соса, добавя се нарязаната шунка и магданоза и се навива на руло.
6. Навитите палачинки се подреждат в тавичка, заливат се с останалия сос и се пекат 10-15 минути в предварително загрята до 150 градуса фурна.