Сконсове с шунка и тиквички
8 броя
Продукти:
Продукти:
- 85 г Пражка шунка Тандем, нарязана на тънки кубчета,
- 8 тънки филийки Пражка шунка, разрязани на две,
- 225 г брашно с набухвател,
- 1 ч.л. бакпулвер,
- сол и черен пипер,
- 50 г маргарин,
- 1/2 ч.л. сух риган,
- 1 настъргана тиквичка,
- 1 разбито яйце,
- 2-3 с.л. мляко,
- 200 г крема сирене.
Приготовление:
- Фурната се загрява на 200оС. В купа се смесват брашното, бакпулверът, щипка сол, черен пипер и риган. Слага се маргарина и се втрива в брашното, докато стане на трохи.
- Добавят се кубчетата шунка, настърганата тиквичка, яйцето и млякото. Омесва се меко, но не лепкаво тесто. Тестото се разточва леко върху набрашнената повърхност, докато достигне дебелина 2 см. От тестото се изрязват различни форми.
- Притискат се рязко, за да не слепнат краищата му. Изрязаните форми се подреждат в тава, намазват се отгоре с малко мляко и се пекат 10-12 мин., докато бухнат и станат златисто-кафяви.
- Остават се да изстинат и се разрязват на две. Всяка половинка се намазва с крема сирене и се покрива с тънка филийка шунка.