Сконсове с шунка и тиквички  Image 0
Изпълнете рецептата с:
Сконсове с шунка и тиквички
8 броя

Продукти:
  • 85 г Пражка шунка Тандем, нарязана на тънки кубчета,
  • 8 тънки филийки Пражка шунка, разрязани на две,
  • 225 г брашно с набухвател,
  • 1 ч.л. бакпулвер,
  • сол и черен пипер,
  • 50 г маргарин,
  • 1/2 ч.л. сух риган,
  • 1 настъргана тиквичка,
  • 1 разбито яйце,
  • 2-3 с.л. мляко,
  • 200 г крема сирене.
Приготовление:
  1. Фурната се загрява на 200оС. В купа се смесват брашното, бакпулверът, щипка сол, черен пипер и риган. Слага се маргарина и се втрива в брашното, докато стане на трохи.
  2. Добавят се кубчетата шунка, настърганата тиквичка, яйцето и млякото. Омесва се меко, но не лепкаво тесто. Тестото се разточва леко върху набрашнената повърхност, докато достигне дебелина 2 см. От тестото се изрязват различни форми.
  3. Притискат се рязко, за да не слепнат краищата му. Изрязаните форми се подреждат в тава, намазват се отгоре с малко мляко и се пекат 10-12 мин., докато бухнат и станат златисто-кафяви.
  4. Остават се да изстинат и се разрязват на две. Всяка половинка се намазва с крема сирене и се покрива с тънка филийка шунка.