Лятно плато с шунка и аспержи
Продукти за 4 порции
4 порции
Продукти:
- 400 гр. паста, тип макарони с форма на панделки,
- 150 гр. шунка Тандем,
- 150 гр. настърган кашкавал,
- суха зеленчукова подправка по избор,
- една връзка аспержи - 10 стръка,
- зехтин,
- сол.
Приготовление:
1. В 400 гр. подсолена вода се сваряват аспержите за няколко минути. Нарязват се на парчета.
2. В същата вода се сваряват и макароните.
3. Шунката се нарязва на лентички.
4. В общ съд се смесват вече сварените аспержи, панделки и шунката.
Добавят се подправките – зехтин и зеленчуковата подправка, предварително разтворена.
5. Поръсва се с кашкавала.
6. Запича се за няколко минути в предварително нагрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Сервира се топло.
2. В същата вода се сваряват и макароните.
3. Шунката се нарязва на лентички.
4. В общ съд се смесват вече сварените аспержи, панделки и шунката.
Добавят се подправките – зехтин и зеленчуковата подправка, предварително разтворена.
5. Поръсва се с кашкавала.
6. Запича се за няколко минути в предварително нагрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Сервира се топло.