Лятно плато с шунка и аспержи Image 0
Изпълнете рецептата с:
Лятно плато с шунка и аспержи
Продукти за 4 порции

4 порции

Продукти:

  • 400 гр. паста, тип макарони с форма на панделки,
  • 150 гр. шунка Тандем,
  • 150 гр. настърган кашкавал,
  • суха зеленчукова подправка по избор,
  • една връзка аспержи - 10 стръка,
  • зехтин,
  • сол.


Приготовление:

1. В 400 гр. подсолена вода се сваряват аспержите за няколко минути. Нарязват се на парчета.
2. В същата вода се сваряват и макароните.
3. Шунката се нарязва на лентички.
4. В общ съд се смесват вече сварените аспержи, панделки и шунката.
Добавят се  подправките – зехтин и зеленчуковата подправка, предварително разтворена.
5. Поръсва се с кашкавала.
6. Запича се за няколко минути в предварително нагрята фурна, докато кашкавалът се разтопи.
Сервира се топло.