Хот дог "Тандем"
Продукти за 2 порции
- • 2 кренвирша "Тандем"
- • 30 гр. бекон "Тандем"
- • 1 сусамена франзела
- • 25гр. брашно
- • 25гр. масло
- • 100 мл. мляко
- • сол
- • прясно смлян черен пипер
- • индийско орехче
- • кромид лук
- • олио за пържене
- • 20гр. кашкавал
- • нишесте
- • горчица
- • лимон
- • 15гр. царевица
- • 3 гъби
- • 2 с.л. майонеза
- • 1 варено яйце
Приготовление
Обелете и подгответе кренвиршите "Тандем". Пригответе бешамелов сос, като запържите брашното в маслото и при постоянно разбъркване постепенно прибавяте свареното мляко. Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Франзелата разрежете по дължина почти до основата, поставете попарения кренвирш и полейте с бешамела. Отгоре поръсете с настърган кашкавал и кубчета бекон. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Междувременно нарежете на много фини шайби лукът. Панирайте в нишесте и изпържете на маслена баня при непрекъснато бъркане до златисто. Поднесете хотдогът върху яйчена салата с кренвирш, царевица, гъби, горчица, сол и майонеза. Поръсете с пържения лук най-отгоре.