Крекери с Луканка Майстор в занаята и пармезан Image 0
Изпълнете рецептата с:
Крекери с Луканка Майстор в занаята и пармезан
Продукти за 12 порции

100 г луканка от свинско и говеждо месо Тандем

180 г брашно

150 г студено масло

½ ч.л. сол

½ ч.л. лют пипер

½ ч.л. горчица на прах

1 с.л. нарязани листа пресен розмарин

100 г настърган пармезан

2-3 с.л. студена вода

 

1 разбито яйце за намазване

80 г нарязани орехи за овалване

Приготовление

Нарежете луканката на дребни кубчета и отделете настрана.

В купата на кухненски робот сложете брашното и нарязаното на кубчета студено масло, солта, лютия пипер, горчицата и розмарина и смелете, докато сместа стане на трохи.

Добавете настъргания пармезан и луканката, налейте водата и смелете за кратко, колкото да се обединят продуктите и от сместа да се оформи тесто.

Прехвърлете върху леко набрашнен плот, разделете тестото на две и оформете на рула с диаметър около 3 см. Завийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 2-3 часа.

В чиния сложете едро нарязаните орехови ядки. Извадете тестото от хладилника и намажете с предварително разбитото яйце. Оваляйте в орехите, като притискате с ръце, за да залепнат добре по тестото.

С остър нож нарежете на филийки с дебелина около 5 мм и подредете в тава за печене покрита с хартия.

Печете 15 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисто кафяви.

Извадете от фурната и охладете върху решетка.