Палачинки с Луканков салам Средна гора и гъби
Продукти за 4 порции
220 г луканков салам Тандем
200 мл прясно мляко
1 глава лук
250 г печурки
125 г кашкавал Тандем
Шепа микс зелени салати
2 с.л. зехтин
30 г масло
1 ч.л. сушен риган
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
За палачинките:
1 яйце
300 мл прясно мляко
150 г брашно
Щипка сол
Щипка черен пипер
Приготовление
Начин на приготвяне:
За палачинките:
В голяма купа разбийте яйцето. Налейте 300 мл от млякото и добавете брашното.
Разбъркайте сместа добре, подправете и оставете да престои около 20 минути.
Загрейте подходящ тиган и сложете ½ ч.л. зехтин. Налейте от палачинковата смес и разнесете по дъното на тигана.
Гответе 2 минути, обърнете и гответе още 1 минута.
Пригответе така и останалите палачинки. Дръжте топли до момента на сервиране.
Нарежете гъбите на тънки филийки и отделете настрана.
В тиган загрейте маслото и зехтина и запържете гъбите за 4-5 минути. Добавете нарязания на тънки колелца лук и гответе още 2 минути. Подправете с риган, добавете брашното и разбъркайте.
Налейте останалото мляко и гответе 4-5 минути, докато соса се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
Свалете съда от котлона и прибавете 1/3 от настъргания кашкавал.
Нарежете луканковия салам на тънки колелца и оставете настрана.
Във всяка палачинка сложете по 2-3 с.л. от гъбената смес, 3-4 колелца салам, малко от кашкавала и няколко листа зелена салата.
Прегънете на две и сервирайте по 2 палачинки за порция.