Топла салата с Виенска шунка Тандем и брюкселско зеле
Продукти за 4 порции
500 г брюкселско зеле
180 г виенска шунка Тандем
8 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
40 мл ябълков оцет
1 с.л. горчица
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
50 г лешници
Приготовление
В купичка пригответе марината за зелето. Пасирайте чесъна, посолете, добавете горчицата и налейте оцета и зехтина.
Подправете с прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
Разрежете брюкселското зеле на две и залейте с марината. Рабзбъркайте и оставете да се маринова за 10-15 минути.
Прехвърлете тава и печете 25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
В сух тиган запечете лешниците за 2 минути, като разбърквате непрекъснато. Нарежете ги на едро и отделете настрана.
Нарежете шунката на широки ленти.
Извадете зелето то фурната и добавете лентите шунка. Разбътркайте и върнете във фурната за 5 минути.
Сервирайте салатата със запечените лешници.