Месно руло Тандем Image 0
Месно руло Тандем
Продукти за 8 порции

900 г кайма Тандем

1 глава лук

80 г галета

100 мл прясно мляко

1 морков 

1 стрък селъри

3 скилидки чесън

5-6 клонки пресен магданоз

1 с.л. доматено пюре

2 големи яйца

1 с.л. сос уорчестър

1 ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

За намазване:

100 мл кетчуп

2 с.л. меласа

½ ч.л. сол

Приготовление

В купа сложете каймата, добавете ситно нарязаните лук, селъри и морков.

 сложете галетата и яйцата, ситно нарязания магданоз, доматеното пюре, пасирания чесън,  соса уорчестър и прясното мляко. посолете и подправете с черен пипeр и омесете каймата. оставете да постои за 30 минути, за да се овкуси добре.

В намаслена тава оформете каймата на стегнато руло.

Към кетчупа добавете зехтина, солта и меласата и разбъркайте.

Намажете рулото с 2/3 от сместа и печете 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Намажете с останалия кетчуп и печете още 10-15 минути.

Извадете рулото от фурната и оставете да отпочине за 10 минути.

Сервирайте с печени зеленчуци.