Месно руло Тандем
Продукти за 8 порции
900 г кайма Тандем
1 глава лук
80 г галета
100 мл прясно мляко
1 морков
1 стрък селъри
3 скилидки чесън
5-6 клонки пресен магданоз
1 с.л. доматено пюре
2 големи яйца
1 с.л. сос уорчестър
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
За намазване:
100 мл кетчуп
2 с.л. меласа
½ ч.л. сол
Приготовление
В купа сложете каймата, добавете ситно нарязаните лук, селъри и морков.
сложете галетата и яйцата, ситно нарязания магданоз, доматеното пюре, пасирания чесън, соса уорчестър и прясното мляко. посолете и подправете с черен пипeр и омесете каймата. оставете да постои за 30 минути, за да се овкуси добре.
В намаслена тава оформете каймата на стегнато руло.
Към кетчупа добавете зехтина, солта и меласата и разбъркайте.
Намажете рулото с 2/3 от сместа и печете 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Намажете с останалия кетчуп и печете още 10-15 минути.
Извадете рулото от фурната и оставете да отпочине за 10 минути.
Сервирайте с печени зеленчуци.