Гьоза с кайма Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Гьоза с кайма Тандем
Продукти за 4 порции

350 г кайма смес Тандем

20 г настърган джинджифил

2 скилидки пасиран чесън

2 стръка пресен лук

1 с.л. соев сос

2 ч.л. сусамово олио

2 опаковки гьоза листа

За соса:

3 с.л. оризов оцет

2 с.л. соев сос

Приготовление

 

В голяма купа сложете каймата и добавете соевия сос, сусамовото олио,

чесъна, джинджифила и нарязания на тънки колеца пресен лук.

Разбъркайте добре и оставете за поне 15 минути, за да се овкуси каймата.

Вземете в ръка лист гьоза и сложете 1 ч.л. от плънката. Намажете ръбчетата с вода и прегънете на две, оформете малки плисета, които притиснете добре.

По същия начин оформете и останалите гьоза до изчерпване на продуктите.

Загрейте широк тиган и сложете 1 ч.л. олио. Подредете половината от готовите гьози и гответе 3 минути на средно силен огън, докато се зачервят от долната страна.

Налейте 70 мл вода и веднага покрийте с капак. Гответе 5 минути, докато водата се изпари.

Готовите гьоза сервирайте със соса, за който се смесили соевия сос и оризовия оцет и поръсете с малко ситно нарязан пресен лук.