Гьоза с кайма Тандем
Продукти за 4 порции
350 г кайма смес Тандем
20 г настърган джинджифил
2 скилидки пасиран чесън
2 стръка пресен лук
1 с.л. соев сос
2 ч.л. сусамово олио
2 опаковки гьоза листа
За соса:
3 с.л. оризов оцет
2 с.л. соев сос
Приготовление
В голяма купа сложете каймата и добавете соевия сос, сусамовото олио,
чесъна, джинджифила и нарязания на тънки колеца пресен лук.
Разбъркайте добре и оставете за поне 15 минути, за да се овкуси каймата.
Вземете в ръка лист гьоза и сложете 1 ч.л. от плънката. Намажете ръбчетата с вода и прегънете на две, оформете малки плисета, които притиснете добре.
По същия начин оформете и останалите гьоза до изчерпване на продуктите.
Загрейте широк тиган и сложете 1 ч.л. олио. Подредете половината от готовите гьози и гответе 3 минути на средно силен огън, докато се зачервят от долната страна.
Налейте 70 мл вода и веднага покрийте с капак. Гответе 5 минути, докато водата се изпари.
Готовите гьоза сервирайте със соса, за който се смесили соевия сос и оризовия оцет и поръсете с малко ситно нарязан пресен лук.