Паста Kарбонара със студено-пушен бекон Via Natura
Продукти за 4 порции
Продукти:
320 г фетучини или талятеле
1 опаковка студено пушен бекон Via Natura
4 яйца
80 г пармезан
1 с.л. сол
1 ч.л. едро смлян черен пипер
Приготовление
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на кубчета, прехвърлете в купичка и отделете настрана, а пармезана настържете на дребно.
Загрейте голямо количество вода и посолете добре.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
В купа сложете яйцата, посолете и подправете с черен пипер.
Разбъркайте и добавете настъргания пармезан.
Сгорещете тиган и запържете бекона, докато стане златист и хрупкав.
Сложете отцедената паста и разбъркайте добре.
Налейте около 100 мл от водата, в която е варена пастата, изключете котлона и добавете сместа с яйцата.
Разбъркайте бързо, докато соса покрие цялата паста. Ако има нужда долейте още малко вода от варенето на пастата, за да стане соса кремообразен.
Разделете на пастата на порции и поръсете с едро счукан черен пипер.
Поднесете веднага.