Пастет "Тандем" с аспержи и портокалов холандес
Продукти за 1 порции
- • 120 гр. деликатесен пастет "Тандем"
- • 3 бр. аспержи
- • 30 гр. масло
- • 1 яйце
- • куркума
- • 1 портокал
- • див лук
- • розов пипер
- • кори за баница
- • сладко от домати или орехчета
Приготовление
Обелете и бланширайте аспержите в подсолена, вряща вода с бучка масло, кора от портокал и щипка захар.
За холандеса: на водна баня разбийте жълтъците с щипка куркума, портокалов сок и сол, като на тънка струя добавите разтопеното масло.
С помощта на формичка за изрязване, оформете рингове от пастета и оваляйте в розов пипер и див лук.
Корите за баница нарежете в желаната форма, намажете с белтък и печете до златисто в умерена фурна.
В средата на чинията с помощта на шприц оформете холандеса. Върху него поставете аспержите и редувайте хрупкавите кори и аспержите във височина.
Финиширайте ястието със сладко от домати.