Пастет "Тандем" с аспержи и портокалов холандес Image 0
Изпълнете рецептата с:
Пастет "Тандем" с аспержи и портокалов холандес
Продукти за 1 порции
  • • 120 гр. деликатесен пастет "Тандем"
  • • 3 бр. аспержи
  • • 30 гр. масло
  • • 1 яйце
  • • куркума
  • • 1 портокал
  • • див лук
  • • розов пипер
  • • кори за баница
  • • сладко от домати или орехчета
Приготовление

Обелете и бланширайте аспержите в подсолена, вряща вода с бучка масло, кора от портокал и щипка захар.

За холандеса: на водна баня разбийте жълтъците с щипка куркума, портокалов сок и сол, като на тънка струя добавите разтопеното масло.

С помощта на формичка за изрязване, оформете рингове от пастета и оваляйте в розов пипер и див лук.

Корите за баница нарежете в желаната форма, намажете с белтък и печете до златисто в умерена фурна.

В средата на чинията с помощта на шприц оформете холандеса. Върху него поставете аспержите и редувайте хрупкавите кори и аспержите във височина.

Финиширайте ястието със сладко от домати.