Пастърма "Тандем" с качамак
Продукти за 1 порции
- 50г пастърма "Тандем"
- 60г царевично брашно
- 60мл прясно мляко
- мащерка
- лимон
- 10г сушени домати
- див лук
- 30г биволско сирене
- песто от босилек
- чесън
- пармиджано
- 15г масло
- домати
Приготовление
Кипнете равни части прясно мляко и вода, подправени с мащерка и сол. Изсипете постепенно царевичното брашно, бъркайки енергично. При постоянно бавно бъркане, оставете качамака да поври около 4-5 минути. Оттеглете от котлона и, при непрекъснато бъркане, прибавете сушените домати, нарязани на ситно, настърганите лимонова кора и пармиджано, дивия лук и маслото. Така приготвения качамак изсипете върху хартия за печене, в тава с височина 2 см. След като се охлади и втвърди, нарежете качамака на парчета, омазнете със зехтин и печете на грил тиган по 3 минути от всяка страна. Поднесете върху доматен сос, като направите разрези в качамака и подредите пастърмата "Тандем". Поръсете от качамака с парченца биволско сирене и ароматизирайте с песто.