„Циганска баница“ с крем от сирене гарнирана с Роле Трапезица и Филе Eлена Тандем
Продукти за 4 порции
Продукти:
8 филии хляб бриош
40 г орехови ядки
100 г овче сирене
4 с.л. заквасена сметана
4-5 с.л. зехтион
1 домат
1 опаковка Роле Трапезица Тандем
1 опаковка Филе Елена Тандем
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. сол
1 ч.л. самардала
4-5 стръка див лук
Приготовление
Време за подготовка: 10 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Пригответе крема от сирене. Натрошете сиренето, добавете заквасената сметана, налейте зехтина и пасирайте до получаването на крем. Прехвърлете в купичка, подправете със самардала, разбъркайте добре и оставете настрана.
В сух тиган запечете ореховите ядки за 4-5 минути при непрекъснато бъркане. Прехвърлете на дъска и нарежете.
Разрежете домата и махнете семената и течността. Нарежете на кубчета и сложете в купичка. Добавете ситно нарязан див лук.
Запечете хляба в сгорещен тиган (ако не ползвате бриош, след запичане намажете с масло, зехтин или олио).
Запечените филии хляб поръсете с червен пипер и самардала, намажете с крема от сирене и гарнирайте с домат.
Отгоре подредете Филе Елена на едната пот филиите, а другата гарнирайте с Роле Трапезица.
За финал поръсете със запечени орехови ядки.