Рецепта за Фритата с тиквички, домати и кашкавал Тандем
Продукти за 6 порции
Продукти:
6 яйца
150 г кашкавал от краве мляко Тандем
1 ч.л. червен пипер на люспи
3-4 клонки пресен босилек
4 с.л. зехтин
2 стръка целина
1 глава червен лук
2 тиквички
150 г чери домати
Сол и черен пипер на вкус
Приготовление
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 40 минути
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около 3-4 милимиетра.
На средно висока температура загрейте чугунен или съд с незалепващо дъно, подходящ за печене във фурна и налейте зехтина.
Сложете нарязаните тиквички и гответе 7 минути на средно висока температура, като разбърквате периодично.
Прибавете ситно нарязаните лук и целина, разбъркайте и гответе около минута.
Разрежете доматите на две и ги добавете към тиквичките. Намалете котлона и гответе 5-6 минути.
Настържете кашкавала на едро ренде.
В купа счупете яйцата, посолете, подправете с червен пипер и добавете 2/3 от настъргания кашкавал и накъсайте листата босилек. Разбийте добре и оставете настрана.
Излейте в тигана яйчената смес, разбъркайте и гответе на средно силен огън 4-5 минути, докато яйцата започнат да стягат по ръба.
Поръсете с останалия кашкавал, прехвърлете съда в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете 20 минути, докато се зачерви добре и яйчената смес стегне.
Извадете съда от фурната и оставете ястието да се охлади за няколко минути преди да сервирате.
Поднесете фритатата топла, с хляб и листа босилек.