Касадия с пуешка шунка от Тандем и авокадо
Продукти за 4 порции
Продукти:
4 тортия питки
180 г пуешка шунка Тандем
150 г кашкавал от краве мляко Тандем
1 връзка кориандър
2 чушки халапеньо
4 стръка пресен лук
сок от 1 лайм
80 мл зехтин
2 с.л. вода
За авокадо салсата:
1 авокадо
2 домата
1 червена люта чушка
сол на вкус
Сок от ½ лайм
Приготовление
Начин на приготвяне:
Разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете вътрешността.
Нарежете на филийки и сложете в купа. Измитите домати почистете и нарежете на клинове. Сложете при авокадото и добавете нарязаното на тънки колелца чили. Посолете и залейте със сок от лайм.
Разрежете халапеньото на две и почистете семената. Нарежете кориандъра и лука на едро.
В блендер сложете кориандъра, чушките халапеньо, лука, зехтина, сока от лайм и водата.
Пасирайте и прехвърлете в купа. Настържете кашкавала на едро ренде и отделете настрана.
Покрийте едната половина на тортия питка с пастата от халапеньо чушки. Отгоре подредете резени пуешка шунка и покрийте с настърган кашкавал. Прегънете питката на две и гответе в загрят тиган около минута. Обърнете, гответе още минута и извадете от тигана.
По същия начин пригответе и останалите кесадии. Сервирайте със салатата от авокадо и домат.