Касадия с пуешка шунка от Тандем и авокадо Image 0
Изпълнете рецептата с:
Касадия с пуешка шунка от Тандем и авокадо
Продукти за 4 порции

Продукти:

4 тортия питки

180 г пуешка шунка Тандем

150 г кашкавал от краве мляко Тандем

1 връзка кориандър

2 чушки халапеньо

4 стръка пресен лук

сок от 1 лайм

80 мл зехтин

2 с.л. вода

За авокадо салсата:

1 авокадо

2 домата

1 червена люта чушка

сол на вкус

Сок от ½ лайм

Приготовление

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете вътрешността.

Нарежете на филийки и сложете в купа. Измитите домати почистете и нарежете на клинове. Сложете при авокадото и добавете нарязаното на тънки колелца чили. Посолете и залейте със сок от лайм.

Разрежете халапеньото на две и почистете семената. Нарежете кориандъра и лука на едро.

В блендер сложете кориандъра, чушките халапеньо, лука, зехтина, сока от лайм и водата.

Пасирайте и прехвърлете в купа. Настържете кашкавала на едро ренде и отделете настрана.

Покрийте едната половина на тортия питка с пастата от халапеньо чушки. Отгоре подредете резени пуешка шунка и покрийте с настърган кашкавал. Прегънете питката на две и гответе в загрят тиган около минута. Обърнете, гответе още минута и извадете от тигана.

По същия начин пригответе и останалите кесадии. Сервирайте със салатата от авокадо и домат.