Печен паниран кашкавал с Луканков салам Тандем
Продукти за 4 порции
2 опаковки кашкавал Тандем
1 опаковка луканков салам Тандем
За паниране:
2 яйца
4-5 с.л. брашно
80 г галета
спрей за готвене
За сервиране:
Печени картофи
Зелена салата
Приготовление
Разрежете кашкавала на две парчета, за да получите дебели правоъгълници, а след това всеки срежете на две, без да разразявате до края, за да се отвори като книга.
Извадете салама от опаковката и разрежете на две.
Във всяко парче кашкавал поставете по 3-4 половинки салам и затворете.
В три купи сложете яйцата, брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.
Панирайте напълнения кашкавал последователно в брашно, яйце и галета, като повторите стъпката с яйце и галета, за да е по-стабилна панировката.
Подредете панирания кашкавал в тава покрита с хартия за печене.
Напръскайте със спрей за готвене и печете 15-18 в предварително загрята до 190 градуса фурна, като по средата на печенето обърнете.
Сервирайте веднага, с печени или пържени картофи и свежа салата.