Гевречета с кашкавал, сирене и Медена шунка Тандем
Продукти за 8 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
100 г кашкавал Тандем
100 г медена шунка Тандем
100 г сирене от краве мляко Тандем
200 г брашно
За намазване:
1 жълтък
1 с.л прясно мляко
Приготовление
Нарежете шунката на дребни кубчета.
В голяма купа разбийте яйцата с малко сол и натрошете сиренето. Добавете кашкавала и шунката и разбъркайте. Прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до получаването на едри трохи.
Прехвърлете сместа на кухненския плот и омесете за 5-6 минути до полочването на грубо тесто.
Разделете на 8 еднакви части и оформете на топки.
Сплескате леко и с ръце оформете дупка в средата.
Подредете гевречетата в тава покрита с хартия за печене и намажете с разбитото с млякото яйце.
Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Охладете за 10 минути, преди да поднесете.