Паста с бекон и броколи
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 15 минути
300 г фузили или друга къса паста
300 г броколи накъсано на розички
1 опаковка варено-пушен бекон „Тандем“
100 г песто от босилек
3-4 с.л. зехтин
40 г пармезан
Сол и черен пипер на вкус
Листа босилек за сервиране
Приготовление
Нарежете бекона на кубчета, сложете го в тава, покрита с хартия за печене и печете 12-15 минути в предварително загрята о 180 градуса фурна, докато стане хрупкав.
През това време пригответе пастата. Посолете голямо количество вода и кипнете.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката, като за последните 2 минути добавете в тенджерата и броколите.
Отцедете и запазете малко от водата от варенето.
Сложете пастата и броколите в голяма купа, добавете пестото и малко вода от варенето, така че да получите сос. Разбъркайте добре и разпределете в чинии за сервиране.
Към всяка порция добавете от хрупкавия бекон и поръсете с настърган пармезан.
Добавете малко пресен босилек, полейте със зехтин и сервирайте.