Качамак с бекон и сирене Image 0
Изпълнете рецептата с:
Качамак с бекон и сирене
Продукти за 4 порции

Време за подготовка:

Време за готвене:

 

200 г грис за качамак

1 л зеленчуков бульон

1 опаковка варено-пушен бекон Тандем

80 г краве сирене Тандем

100 г масло

½  ч.л. червен пипер

ситно нарязан магданоз за сервиране

Приготовление

Нарежете бекона на кубчета, сложете в сгорещен тиган и запържете за 7-8 минути до златисто. Прехвърлете в чиния покрита с кухненска хартия и оставете настрана.

В малака касерола разтопете 60 г от маслото на средно силен огън. Добавете червения пипер, разбъркайте и свалете съда от котлона.

 

В тенджера налейте бульона, посолете и кипнете. Намалете котлона и на тънка струйка изсипете гриса, при непрекъснато бъркане. Сгответе според инструкциите на опаковката и добавете останалото масло.

В чиния за сервиране сложете от качамака, добавете натрошено сирене и ¼ от бекона. поръсете със ситно нарязан магданоз и полейте с овкусеното масло.