Качамак с бекон и сирене
Продукти за 4 порции
Време за подготовка:
Време за готвене:
200 г грис за качамак
1 л зеленчуков бульон
1 опаковка варено-пушен бекон Тандем
80 г краве сирене Тандем
100 г масло
½ ч.л. червен пипер
ситно нарязан магданоз за сервиране
Приготовление
Нарежете бекона на кубчета, сложете в сгорещен тиган и запържете за 7-8 минути до златисто. Прехвърлете в чиния покрита с кухненска хартия и оставете настрана.
В малака касерола разтопете 60 г от маслото на средно силен огън. Добавете червения пипер, разбъркайте и свалете съда от котлона.
В тенджера налейте бульона, посолете и кипнете. Намалете котлона и на тънка струйка изсипете гриса, при непрекъснато бъркане. Сгответе според инструкциите на опаковката и добавете останалото масло.
В чиния за сервиране сложете от качамака, добавете натрошено сирене и ¼ от бекона. поръсете със ситно нарязан магданоз и полейте с овкусеното масло.