Бурито с кренвирши
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 15 минути
4 кренвирша Тандем
4 тортия питки
1 червена чушка, нарязана на ивици
½ глава червен лук, нарязана на ситно
1 консерва червен боб
½ салата литъл джем нарязана на ивици
80 г настърган кашкавал
за соса
3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
Приготовление
В купа сложете сметаната, майонезата и горчицата и разбъркайте добре.
Сварете кренвиршите за 2-3 минути в кипяща вода и извадете в чиния.
Отцедете боба и го смесете с нарязания лук.
Върху тортия питка сложете ¼ от сместа със сметана и разнесете по цялата питка.
Поставете от зелената салата в единия край на питката. Отгоре подредете ивички чушка и сложете 2-3 с.л. от боба с червен лук.
Върху тях поставете кренвирш и поръсете с кашкавал. Завийте на стегнато руло. По същия начин пригответе и останалите бурито. Изпечете буритото на сух тиган, загрят на средно силен огън за 1-2 минути от всички страни.
Поднесете топло, с нарязан домат и пресен кориандър.