Киш със свинско филе и кашкавал Image 0
Изпълнете рецептата с:
Киш със свинско филе и кашкавал
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 40 минути

Време за готвене: 40 минути

 

Продукти за тестото:

250 г брашно

125 г студено масло, нарязано на кубчета

1 жълтък

2-3 с.л. студена вода

1/2 ч.л. сол

 

За пълнежа:

150 г кашкавал  от краве мляко Тандем

1 опаковка  свинско филе Тандем

4 яйца

50 г нарязан на едро спанак

350 мл пълномаслена сметана

1 щипка червен пипер

¼ ч.л. сол

 

За сервиране:

Зелена салата

Приготовление

В кухненски блендер сложете брашното, солта и маслото и смелете до получаването на трохи.

Добавете жълтъка и водата и блендирайте до оформянето на тесто. Оформете на диск, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разточете тестото на кора с диаметър по-голям от съда за печене. Поставете в  тавата, така че да покрие дъното и стените и изрежете излишното тесто. покрийте с хартия и топчета за печене и печете 10-12 минути. Махнете хартията и топчетата, намажете с белтъка и върнете във фурната за 5 минути.

Настържете кашкавала, а филето нарежете на парченца.

В купа счупете яйцата, посолете, подправете с черен пипер, добавете сметаната и разбийте.

Добавете 2/3 от кашкавала,  спанака и свинското филе и разбъркайте.

Излейте в запечената основа на киша, поръсете с останалия кашкавал и печете 40 минути, в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато пълнежа стегне. Ако потъмнее прекалено много, покрийте с алуминиево фолио.

Охладете 20 минути преди да разрежете. Поднесете със свежа салата.