Киш със свинско филе и кашкавал
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 40 минути
Продукти за тестото:
250 г брашно
125 г студено масло, нарязано на кубчета
1 жълтък
2-3 с.л. студена вода
1/2 ч.л. сол
За пълнежа:
150 г кашкавал от краве мляко Тандем
1 опаковка свинско филе Тандем
4 яйца
50 г нарязан на едро спанак
350 мл пълномаслена сметана
1 щипка червен пипер
¼ ч.л. сол
За сервиране:
Зелена салата
Приготовление
В кухненски блендер сложете брашното, солта и маслото и смелете до получаването на трохи.
Добавете жълтъка и водата и блендирайте до оформянето на тесто. Оформете на диск, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за 30 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разточете тестото на кора с диаметър по-голям от съда за печене. Поставете в тавата, така че да покрие дъното и стените и изрежете излишното тесто. покрийте с хартия и топчета за печене и печете 10-12 минути. Махнете хартията и топчетата, намажете с белтъка и върнете във фурната за 5 минути.
Настържете кашкавала, а филето нарежете на парченца.
В купа счупете яйцата, посолете, подправете с черен пипер, добавете сметаната и разбийте.
Добавете 2/3 от кашкавала, спанака и свинското филе и разбъркайте.
Излейте в запечената основа на киша, поръсете с останалия кашкавал и печете 40 минути, в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато пълнежа стегне. Ако потъмнее прекалено много, покрийте с алуминиево фолио.
Охладете 20 минути преди да разрежете. Поднесете със свежа салата.