Зеленчуци с яйца и Чешка шунка Image 0
Изпълнете рецептата с:
Зеленчуци с яйца и Чешка шунка
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 10 минути

 

Продукти:

1 опаковка Чешка шунка Тандем

2 цветни чушки

2 домата

1 глава лук

2 яйца

100 г сирене

2 с.л. ситно нарязан магданоз

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

Приготовление

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете домата на дебели колелца и внимателно отстранете семената. Нарежете и лука и отделете пръстените един от друг. Малките запазете за друго ястие. Отделете дръжката и семената на чушките и нарежете и нея.

Нарежете шунката на кубчета и оставете настрана.

В купа счупете яйцата, добавете натрошеното сирене и магданоза и разбъркайте. Добавете шунката и смесете добре.

В тиган загрейте зехтина и подредете кръгчетата зеленчуци. Напълнете със сместа от сирене и шунка, покрийте с капак и гответе 2-3 минути на средно силен огън.

Внимателно обърнете и гответе още 2-3 минути, докато плънката стегне добре.

Сервирайте зеленчуците топли, със зелена салата.