Зеленчуци с яйца и Чешка шунка
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 10 минути
Продукти:
1 опаковка Чешка шунка Тандем
2 цветни чушки
2 домата
1 глава лук
2 яйца
100 г сирене
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготовление
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете домата на дебели колелца и внимателно отстранете семената. Нарежете и лука и отделете пръстените един от друг. Малките запазете за друго ястие. Отделете дръжката и семената на чушките и нарежете и нея.
Нарежете шунката на кубчета и оставете настрана.
В купа счупете яйцата, добавете натрошеното сирене и магданоза и разбъркайте. Добавете шунката и смесете добре.
В тиган загрейте зехтина и подредете кръгчетата зеленчуци. Напълнете със сместа от сирене и шунка, покрийте с капак и гответе 2-3 минути на средно силен огън.
Внимателно обърнете и гответе още 2-3 минути, докато плънката стегне добре.
Сервирайте зеленчуците топли, със зелена салата.