Каша с коприва и сирене
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
Продукти:
60 г масло
2 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
200 г коприва
3-4 скилидки пасиран чесън
4 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
4 яйца
150 г сирене от краве мляко Тандем
1 л вода
сол и черен пипер на вкус
За овкусеното масло:
60 г масло
1 ч.л. червен пипер
Приготовление
В тенджера кипнете водата, сложете копривата, посолете, покрийте с капак и варете за 5-6 минути.
Прецедете, като запазите водата и охладете. Нарежете копривата на ситно.
В друга тенджера разтопете маслото, добавете зехтина и сложете лука. Гответе 3-4 минути, сложете чесъна и брашното и гответе 2-3 минути. Прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата от копривата при непрекъснато бъркане. Сложете копривата и добавете разбитите яйца. Гответе 4-5 няколко минути, докато кашата се сгъсти и свалете съда от котлона.
Разтопете маслото на слаб огън, добавете червения пипер и разбъркайте.
Сложете в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с натрошеното сирене и полейте с малко от овкусеното масло.