Каша с коприва и сирене Image 0
Изпълнете рецептата с:
Каша с коприва и сирене
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 15 минути

 

Продукти:

60 г масло

2 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан на ситно

200 г коприва

3-4 скилидки пасиран чесън

4 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

4 яйца

150 г сирене от краве мляко Тандем

1 л вода

сол и черен пипер на вкус

 

За овкусеното масло:

60 г масло

1 ч.л. червен пипер

Приготовление

В тенджера кипнете водата, сложете копривата, посолете, покрийте с капак и варете за 5-6 минути.

Прецедете, като запазите водата и охладете. Нарежете копривата на ситно. 

В друга тенджера разтопете маслото, добавете зехтина и сложете лука. Гответе 3-4 минути, сложете чесъна и брашното и гответе 2-3 минути.  Прибавете червения пипер, разбъркайте и налейте водата от копривата при непрекъснато бъркане. Сложете копривата и добавете разбитите яйца. Гответе 4-5 няколко минути, докато кашата се сгъсти и свалете съда от котлона.

Разтопете маслото на слаб огън, добавете червения пипер и разбъркайте.

Сложете в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с натрошеното сирене и полейте с малко от овкусеното масло.