Грил наденички с гуакамоле
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 15 минути
1 опаковка Грил наденички Тандем
За гуакамоле
1 авокадо
½ глава червен лук, нарязан на ситно
1 сладка зелена чушка
1 зелена люта чушка
1 домат
5-6 клонки пресен кориандър
2 пасирани скилидки чесън
Сок от 1 лайм
½ ч.л.сол
За салцата
2 домата
¼ глава червен лук, нарязан на ситно
1 зелена люта чушка
Сок от ½ лайм
½ връзка кориандър, нарязан на ситно
2 с.л. зехтин
Сол на вкус
За сервиране:
Пресен кориандър
Лайм
Тортия чипс
Приготовление
За гуакамолето нарежете на ситно почистените чушки и лук. Извадете сърцевината на авокадото и нарежете на кубчета. Сложете го в купа и намачкайте с вилица. Добавете чушките, ситно нарязания кориандър, пасирания чесън и лука. Прибавете сока от лайм, разбъркайте добре и оставете настрана.
За салцата в купа смесете нарязания на кубчета домат, ситно нарязаните лук, люта чушка и кориандър. Добавете сока от лайм, посолете и прибавете зехтина. Разбъркайте и оставете настрана.
Загрейте на висока температура грил тиган. Изпечете наденичките за 6-7 минути, докато станат златисти, като завъртате периодично.
Сервирайте наденичките топли с гуакамоле, тортия чипс и салца.