Кренвиршки с бутер тесто и пармезан Image 0
Изпълнете рецептата с:
Кренвиршки с бутер тесто и пармезан
Продукти за 2 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 20 минути

 

Продукти:

1 лист (275 г) охладено бутер тесто

1 опаковка кренвирши Стара Планина Тандем

30 г пармезан

½ ч.л. едър червен пипер

2-3 клонки розмарин

1 яйце

 
Приготовление

В купичка смесете ситно нарязания розмарин, червения пипер и настъргания пармезан и разбъркалите добре.

 

Извадете тестото на плота, поръсете равномерно със сместа с пармезан и притиснете леко с ръце, за да залепне.

Нарежете на ленти с ширина около 2 см. и завийте кренвиршите с него.  Подредете в тава покрита с хартия за печене, намажете с разбитото яйце и поръсете с малко сол.

 

Печете 20  минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднесете кренвиршите топли, с майонеза и кетчуп.

Този сайт използва „бисквитки“, за да подобри потребителската ви работа със сайта и да предостави съдържание, специално пригодено към вашите интереси. Подробна информация за използването на „бисквитки“ на този сайт е предоставена в нашата Декларация за поверителност. Също така можете да управлявате предпочитанията си там. Използвайки този уебсайт, вие се съгласявате да използвате „бисквитки“.
Настройки
ОК