Кренвиршки с бутер тесто и пармезан
Продукти за 2 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 20 минути
Продукти:
1 лист (275 г) охладено бутер тесто
1 опаковка кренвирши Стара Планина Тандем
30 г пармезан
½ ч.л. едър червен пипер
2-3 клонки розмарин
1 яйце
Приготовление
В купичка смесете ситно нарязания розмарин, червения пипер и настъргания пармезан и разбъркалите добре.
Извадете тестото на плота, поръсете равномерно със сместа с пармезан и притиснете леко с ръце, за да залепне.
Нарежете на ленти с ширина около 2 см. и завийте кренвиршите с него. Подредете в тава покрита с хартия за печене, намажете с разбитото яйце и поръсете с малко сол.
Печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Поднесете кренвиршите топли, с майонеза и кетчуп.