Чоризо със сладък картоф, ябълка и кейл
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
3 с.л. зехтин
1 глава лук
2 сладки картофа (600 г)
1 опаковка сурово-сушен салам чоризо Тандем
4 яйца
2 скилидки пасиран чесън
2-3 клонки пресен розмарин
2 клонки салвия
4-5 клонки пресен кейл
1 ябълка Грени Смит
Сол
Черен пипер
Приготовление
Половината салам чоризо нарежете на дребно и оставете настрана.
Кипнете вода в касерола. Добавете внимателно яйцата и варете 6 минути, като бъркате през първата минута от варенето. Извадете в купа с вода и лед, за да спрете варенето и оставете да се охладят.
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Нарежете лука на ситно, а чесъна на филийки.
Необелената ябълка нарежете на кубчета, а листата кейл на едро.
В широк тиган загрейте зехтина и запържете картофите за 8-10 минути, като разбърквате често, докато станат златисти. Добавете лука и ситно нарязаните салвия и розмарин и гответе 2 минути.
Сложете чесъна и нарязаното чоризо и гответе 2-3 минути.
Прибавете листата кейл, налейте около 100 мл вода и гответе 6-7 минути под капак.
Прибавете ябълката, разбъркайте и гответе още 2 минути. Останалото чоризо разрежете на две и добавете към останалите продукти.
Разбъркайте и гответе 3-4 минути.
Разпределете ястието в чинии за сервиране и към всяка порция добавете рохко сварено яйце, разрязано на две. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете веднага.