Чоризо със сладък картоф, ябълка и кейл Image 0
Изпълнете рецептата с:
Чоризо със сладък картоф, ябълка и кейл
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 30 минути

 

3 с.л. зехтин

1 глава лук

2 сладки картофа (600 г)

1 опаковка сурово-сушен салам чоризо Тандем

4 яйца

2 скилидки пасиран чесън

2-3 клонки пресен розмарин

2 клонки салвия

4-5 клонки пресен кейл

1 ябълка Грени Смит

Сол

Черен пипер

Приготовление

Половината салам чоризо нарежете на дребно и оставете настрана.

 

Кипнете вода в касерола. Добавете внимателно яйцата и варете 6 минути, като бъркате през първата минута от варенето. Извадете в купа с вода и лед, за да спрете варенето и оставете да се охладят.

 

Обелете и нарежете картофите на кубчета. Нарежете лука на ситно, а чесъна на филийки.

Необелената ябълка нарежете на кубчета, а листата кейл на едро.

 

В широк тиган загрейте зехтина и запържете картофите за 8-10 минути, като разбърквате често, докато станат златисти.  Добавете лука и ситно нарязаните салвия и розмарин и гответе 2 минути.

 

Сложете чесъна и нарязаното чоризо и гответе 2-3 минути.

Прибавете листата кейл, налейте около 100 мл вода и гответе 6-7 минути под капак.

 

Прибавете ябълката, разбъркайте и гответе още 2 минути. Останалото чоризо разрежете на две и добавете към останалите продукти.

Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

 

Разпределете ястието в чинии за сервиране и към всяка порция добавете рохко сварено яйце, разрязано на две. Поръсете с прясно смлян черен пипер и поднесете веднага.