Супа с цариградски кюфтенца и бял боб
Продукти за 4 порции
1 опаковка цариградски кюфтенца Тандем
3 скилидки чесън, нарязан на филийки
1 консерва от 400 г нарязани домати
1 консерва от 570 г бял боб
2 стръка селъри, нарязани на кубчета
2 моркова, нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязана на кубчета
460 мл зеленчуков бульон
6 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
1 ½ ч.л. сушен босилек
1 ½ ч.л. сушен риган
30 г пармезан за сервиране
Препечен хляб за сервиране
Приготовление
В широк тиган загрейте половината зехтин и изпържете кюфтенцата за 7-8 минути, докато се зачервят от всички страни. Извадете в чиния и оставете настрана.
В тенджера загрейте останалия зехтин и добавете лука, моркова и селърито. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 6-7 минути, докато започнат да омекват.
Добавете чесъна и сушените билки и гответе около минута. Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 2 минути. Налейте бульона, прибавете боба и кюфтенцата и оставете супата за кипне.
Гответе 20 минути и свалете от котлона. Разпределете в чинии за сервиране и всяка порция поръсете с настърган пармезан и малко зехтин.
Добавете листа пресен босилек и сервирайте с препечен хляб.