Супа с цариградски кюфтенца Тандем и бял боб Image 0
Супа с цариградски кюфтенца Тандем и бял боб
Продукти за 4 порции

1 опаковка цариградски кюфтенца Тандем

3 скилидки чесън, нарязан на филийки

1 консерва от 400 г нарязани домати

1 консерва от 570 г бял боб

2 стръка селъри, нарязани на кубчета

2 моркова, нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязана на кубчета

460 мл зеленчуков бульон

6 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

¼ ч.л. черен пипер

1 ½  ч.л. сушен босилек

1 ½ ч.л. сушен риган

 

30 г пармезан за сервиране

Препечен хляб за сервиране

Приготовление

В широк тиган загрейте половината зехтин и изпържете кюфтенцата за 7-8 минути, докато се зачервят от всички страни. Извадете в чиния и оставете настрана.

 

В тенджера загрейте останалия зехтин и добавете лука, моркова и селърито. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 6-7 минути, докато започнат да омекват.

 

Добавете чесъна и сушените билки и гответе около минута. Прибавете доматите, разбъркайте и гответе 2 минути. Налейте бульона, прибавете боба и кюфтенцата и оставете супата за кипне.

 

Гответе 20 минути и свалете от котлона. Разпределете в чинии за сервиране и всяка порция поръсете с настърган пармезан и малко зехтин.

Добавете листа пресен босилек и сервирайте с препечен хляб.