Печена риба с луканков салам Средна гора Тандем
Продукти за 4 порции
Продукти:
220 г луканков салам Средна гора Тандем
1 скилидка чесън пасиран
30 г галета панко
1 домат
4-5 клонки пресен магданоз
2 с.л. зехтин
1 с.л. разтопено масло
4 филета лаврак
250 г зелен фасул
2 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. сол
Приготовление
Нарежете салама на дребни кубчета и до запържете в сух тиган, докато се зачерви и стане хрупкав за 5-6 минути.
Прибавете галетата, разбъркайте и оставете да се намасли добре и за се запържи.
Към почистения от семената и нарязан на кубчета домат, добавете ситно нарязания магданоз. Прибавете ги към салама и галетата и разбъркайте добре.
Подредете рибните филета в покрита с хартия тава и намажете със зехтин.
Разпределете сместа със салама и печете с предварително загрята до 200 градуса фурна 7 минути. Времето за печене зависи от дебелината на рибните филета.
Бланширайте зеления фасул в кипяща подсолена вода за 7-8 минути и прехвърлете в купа с ледена вода.
В чиния за сервиране сложете от зеления фасул и отгоре поставете по 1 рибно филе. Поръсете с малко пресен магданоз и сервирайте.