Салата с желиран език
Продукти за 4 порции
Продукти:
260 г език в подправки Тандем
4 сварени картофа
3-4 с.л. зехтин
За соса:
250 г заквасена сметана
2 ч.л. горчица
1 глава лук шалот
100 г паста от хрян
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
За гарниране:
1 глава лук
100 мл вода
50 мл оцет от нар
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
За сервиране:
Рукола
Пресен копър
Приготовление
В купичка смесете водата, оцета, захарта и солта и разбъркайте добре.
Нарежете лука на тънки колелца, сложете в маринатата и оставете за 10-15 минути.
Нарежете картофите на дебели резенчета.
В купичка смесете сметаната, пастата от хрян и горчицата. Посолете и разбъркайте.
Нарежете студения език на филийки.
В чиния за сервиране сложете от крема със заквасена сметана. От едната страна сложете рукола, от другата картофите, отгоре подредете езика и полейте със зехтин.
Посолете и сложете от маринованият лук.
Добавете няколко листенца копър и сервирайте.