Пилешко бон филе с бекон Тандем и леща
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 минути
Продукти:
2 с.л. зехтин
210 г бекон Тандем (1 опаковка)
500 г пилешко бон филе
За лещата:
3 с.л. зехтин
1 глава лук
1 стрък селъри ситно нарязан
50 мл бяло вино
2 консерви по 400 г леща
60 г рукола
½ ч.л. червен пипер
1 с.л. сушен риган
Приготовление
Нарежете бекона на едри кубчета. В широк съд загрейте зехтина и запържете бекона за 5-6 минути, докато се зачерви добре.
Добавете пилешкото, посолете, подправете с черния пипер, ригана, черния и червения пипер. Разбъркайте добре и гответе 7-8 минути.
Налейте виното и оставете на котлона за още 8-10 минути, докато месото се сготви.
В касерола загрейте зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук и селъри, за 4-5 минути до омекване. Добавете отцедената леща и оставете на котлона за 3-4 минути, за да се затопли.
Прибавете руколата и разбъркайте добре, докато омекне. Свалете съда от котлона.
В чиния за сервиране сложете от лещата с рукола, отгоре подредете пилешкото с бекон и залейте с малко от соса от готвенето.