Пълнена тиква с Македонска наденица
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 1 час
Продукти:
2 парчета Македонска наденица Тандем
2 малки тикви Хокайдо
3 с.л. зехтин
1 глави лук
1 стръка селъри
2 зелени ябълки
5-6 листа салвия
60 г настъргана моцaрела
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Приготовление
Разрежете тиквите на две, почистете семената и сложете в тава за печене.
Намажете със зехтин, посолете, подправете с черен пипер и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Нарежете наденицата на колеца.
Загрейте зехтина в широк тиган и запържете нарязаните на кубчета лук и селъри за 5-6 минути.
Посолете и подправете с черен пипер. Добавете наденицата и гответе 7-8 минути, като разбърквате периодично.
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към останалите продукти и гответе още 3-4 минути, докато ябълката започне да омеква.
Прибавете нарязаната на ивички салвия, разбъркайте и свалете съда от котлона.
Напълнете тиквата със сместа, покрийте с настъргана моцарела и върнете във фурната за още 10 минути.