Сръбски кебапчета Тандем с айвар Image 0
Изпълнете рецептата с:
Сръбски кебапчета Тандем с айвар
Продукти за 4 порции

1 опаковка сръбски кебапчета с бекон Тандем

 

За айвара:

3 червени чушки

1 патладжан

5 скилидки чесън

1 с.л. оцет

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

 

За сервиране:

Зелена салата

Препечен хляб

Ситно нарязан магданоз

½ глава ситно нарязан лук

Приготовление

Изпечете чушките и патладжана в предварително загрята до 220 градуса фурна на функция грил за около 30 минути.

Обелете чушките и почистете семената. Издълбайте вътрешността на патладжаните и ги сложете в купата на кухненски блендер заедно с чушките.

Добавете нарязания на филийки чесън, оцета, солта и черния пипер. Налейте зехтина и пасирайте.  Прехвърлете в купичка и оставете настрана. 

Загрейте тиган или грил тиган на средно висока температура и изпечете кебапчетата за 7-8 минути от всички страни.

Препечете питките на грил тигана и дръжте топли до момента на сервиране.

В чиния сложете няколко лъжици айвар, 4-5 кебапчета за порция и поръсете със ситно нарязания лук. сложете малко нарязана зелена салата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Полейте с малко зехтин и сервирайте веднага.