Сръбски кебапчета Тандем с айвар
Продукти за 4 порции
1 опаковка сръбски кебапчета с бекон Тандем
За айвара:
3 червени чушки
1 патладжан
5 скилидки чесън
1 с.л. оцет
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
За сервиране:
Зелена салата
Препечен хляб
Ситно нарязан магданоз
½ глава ситно нарязан лук
Приготовление
Изпечете чушките и патладжана в предварително загрята до 220 градуса фурна на функция грил за около 30 минути.
Обелете чушките и почистете семената. Издълбайте вътрешността на патладжаните и ги сложете в купата на кухненски блендер заедно с чушките.
Добавете нарязания на филийки чесън, оцета, солта и черния пипер. Налейте зехтина и пасирайте. Прехвърлете в купичка и оставете настрана.
Загрейте тиган или грил тиган на средно висока температура и изпечете кебапчетата за 7-8 минути от всички страни.
Препечете питките на грил тигана и дръжте топли до момента на сервиране.
В чиния сложете няколко лъжици айвар, 4-5 кебапчета за порция и поръсете със ситно нарязания лук. сложете малко нарязана зелена салата и поръсете със ситно нарязан магданоз. Полейте с малко зехтин и сервирайте веднага.