Мексикански хот дог
Продукти за 4 порции
3 ленти бекон Тандем
3 кренвирша Тандем
30 г сирене
3 хлебчета за хот дог
Тортия чипс за сервиране
За доматената салса:
1 домат
1 чушка халапеньо
½ връзка пресен кориандър
½ глава червен лук
Сок от ½ лайм
Сол на вкус
За авокадо крем:
1 авокадо
3 с.л. заквасена сметана
Сок от ½ лайм
3-4 стръка пресен кориандър
Приготовление
Започнете с приготвянето на доматената салса.
Нарежете доматите и лука на дребни кубчета и сложете в купа.
Нарежете на ситно кориандъра и лютата чушка, сложете ги при доматите и полейте със сока от лайм. Посолете, разбъркайте добре и оставете на стайна температура, за да се смесят вкусовете.
За авокадо крема разрежете авокадото на две, махнете костилката и извадете вътрешността.
Полейте със сок от лайм и намачкайте до получаването на гладка паста.
Прехвърлете в купичка и добавете сметаната
Разбъркайте добре, сложете ситно нарязаният кориандър, смесете и отделете настрана.
Обелете кренвиршите, разрежете лентите бекон на две и завийте около всеки кренвирш, като закрепите с клечки за зъби.
Сгорещете грил тиган и запечете кренвиршите. Затоплете питките за хот дог.
За да подредите хот дога разрежете питка на две по дължина и намажете обилно с авокадо крем.
Поставете по един кренвирш с бекон, махнете клечките и гарнирайте с доматената салса.
Поръсете с натрошено сирене и сервирайте с тортия чипс.