Печен суджук със зеленчуци
Продукти за 4 порции
2 опаковки пресен суджук Тандем
1 ч.л. семена синап
1 глава червен лук
1 ч.л. черен пипер
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
½ ч.л. чили на люспи
500 мл бира
500 мл вода
За зеленчуците:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
2 глави червен лук
2 малки тиквички
4-5 с.л. зехтин
Сол
Черен пипер
Приготовление
Обелете лука, разрежете го на четири и сложете в тенджера.
Добавете чесъна, дафиновият лист, семената синап, черния пипер и чили.
Налейте бирата и водата, покрийте с капак и сложете на котлона.
Кипнете сместа, намалете котлона на много ниска степен и добавете суджука. Покрийте с капак и оставете за 15 минути.
Нарежете чушките на лентички и сложете в тава за печене. Сложете нарязания на полумесеци патладжан и тиквичката нарязана на колелца.
Нарежете лука на клиновидни парчета и добавете към останалите зеленчуци.
Полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете зеленчуците от фурната и отгоре поставете поширания суджук. Върнете съда във фурната и печете още 20 минути.
Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете веднага.