Супа с домашна пача
Продукти за 6 порции
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 15 минути
2 опаковки домашна пача Тандем
500 мл прясно мляко
700 мл зеленчуков бульон
2 с.л. олио
30 г масло
1 ч.л. червен пипер
За сервиране:
1 глава чесън
100 мл червен винен оцет
1 ч.л. лют пипер на люспи
Приготовление
Нарежете пачата на кубчета. Сложете я в тенджера и налейте бульона. Оставете да заври и гответе 10 минути на средно силен огън.
В касерола сложете олио и маслото и загрейте на средно силен огън. Добавете червения пипер и гответе 30 секунди. Налейте прясното мляко и оставете на котлона, докато се затопли.
Излейте сместа с млякото в тенджерата със супата и гответе още 5 минути, за да се обединят вкусовете.
Смесете оцета с пасирания чесън и разбъркайте добре.
Сервирайте супата гореща, с чесновия оцет и люспи червен пипер.