Талятели с Език Тандем и Гъби
Продукти за 4 порции
Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 20 минути
1 опаковка свински език с подправки Тандем
320 г талятеле
200 г кафяви печурки, нарязани на филийки
70 г сирене маскарпоне
3 скилидки чесън, нарязани на филийки
1 връзка магданоз
30 г пармезан
3-4 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Приготовление
В тиган загрейте зехтина и изпържете гъбите за 7-8 минути, докато покафенеят и останат на мазнина. Посолете и подправете с черен пипер.
Сложете пастата в голямо количество кипяща подсолена вода и сварете според инструкциите на опаковката.
Нарежете езика на кубчета и оставете настрана.
Към гъбите добавете чесъна, гответе около минута и прибавете езика.
Гответе 5-6 минути и сложете сиренето маскарпоне и около 100 мл от водата, в която се вари пастата.
Разбъркайте, да се получи сос и сложете отцедената паста. Смесете добре с останалите продукти и прибавете половината от ситно нарязания магданоз.
Разпределете пастата в чинии за сервиране, поръсете с още магданоз и малко зехтин и сервирайте.