Телешки наденички Тандем с лук, ябълки и бира
Продукти за 4 порции
1 опаковка телешки наденички Тандем
2 глави лук
1 ябълка Грени Смит
3 с.л. зехтин
70 г масло
400 мл бира
4-5 скилидки чесън
2 клонки прясна салвия
1 с.л. едро смляна горчица
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
Приготовление
Начин на приготвяне:
Обелете чесъна и лука и нарежете на дебели филийки.
Загрейте зехтина и половината масло в широк тиган и сложете лука. Посолете и гответе 5-6 минути на средно силен огън, докато лука омекне. Нарежете и чесъна на филийки и отделете листата на салвията.
Прибавете ги към лука, разбъркайте и гответе още 2-3 минути.
Измитата, необелена ябълка нарежете на резени, отстранете семената и добавете в тигана при останалите продукти.
Гответе 2-3 минути и прибавете горчицата.
Налейте бирата, сложете наденичките и гответе 15-20 минути, докато соса се редуцира наполовина и наденичките се сготвят, а ябълките са меки и сочни.
Добавете останалото масло, подправете с прясно смлян черен пипер, разбъркайте внимателно и свалете съда от котлона.
Поднесете ястието топло с препечен хляб.