Гювече с Габровка луканка
Продукти за 2 порции
2 средно големи сварени картофа (200 г)
65 г габровска луканка Тандем
40 г кашкавал
1 с.л. зехтин
Запържени праз и червена чушка (½ червена чушка, ½ стрък праз)
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
1 стрък пресен лук
Приготовление
Отворете луканката и подредете в индивидуални съдчета за печене като редувате с резенчета картоф.
Полейте с малко зехтин, посолете и подправете с черен пипер.
Разпределете отгоре охладените праз и чушка, покрийте с капачетата и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете гювечетата от фурната и сложете настъргания кашкавал.
Подредете отгоре резенчета луканка и върнете във фурната за още 5 минути, докато кашкавала и луканката се запекат.
Сервирайте гювечетата поръсени с пресен лук.