Крем супа с месни кротони Image 0
Изпълнете рецептата с:
Крем супа с месни кротони
Продукти за 6 порции

Продукти:

  • 25 гр. масло,
  • 2 стръка праз лук, нарязан на ситно,
  • 250 гр. картофи,
  • 1,2 л зеленчуков бульон,
  • 2 дафинови листа,
  • 100 мл сметана,
  • 100 гр. синьо сирене,
  • 125 гр. Бекон Тандем.
Приготовление

В тенджера се разтопява маслото и в него се задушава лука, докато омекне, но без да се допуска да прегаря.

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Слагат се в тенджерата при лука и се добавя зеленчуковия бульон и дафиновите листа. Подправя се със сол и черен пипер и се вари на средна температура около 15 мин. или докато картофите омекнат напълно. Добавя се сметаната и натрошеното сирене и всичко се пасира, докато се получи гладка смес.

Междувременно, бекона се нарязва на кубчета или лентички и се слага върху нагорещен тефлонов тиган, без мазнина. Пече се на котлона, докато станат хрупкави и златисти. Изваждат се от тигана с решетъчна лъжица и се прехвърлят върху домакинска хартия, за да се поеме мазнината им и кротоните да станат хрупкави.

Супата се сервира гореща в купички, поръсена с шепа кротони.