Мини кренвирши с бутер тесто
Продукти за 8 порции
24 бр.
Продукти:
- 250 гр. бутер тесто на стайна температура,
- 24 мини кренвирша Тандем,
- 1 разбито яйце,
- кетчуп и горчица за сервиране.
Приготовление
1. Фурната се нагрява на 220°С.
2. Тестото се разстила върху набрашнен плот, с късата страна към теб. Разделя се на 4 квадрата и всеки квадрат се нарязва на 6 лентички по дължина. Така се получават 24 лентички бутер тесто.
3. Върху всяка лентичка се слага напречно по един мини кренвирш и лентичката се навива около него. Подреждат се в тава за печене и се намазват отгоре с разбитото яйце.
4. Пекат се 20 мин. или докато придобият златист загар. Изваждат се от тавата, оставят се да се охладят и се поднасят с кетчуп и горчица.