Италианска картофена салата сух колбас
Продукти за 4 порции
Продукти:
- 175 г. сух колбас Тандем, нарязан на тънки филийки,
- 450 г. картофи, 1 червена салата,
- 1 зелена чушка, нарязана на дълги, тънки ивици,
- 1 глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци,
- 125 г. сушени домати, 2 с.л. нарязан пресен босилек.
За дресинга:
- 1 с.л. балсамов оцет,
- 1 ч.л. доматено пюре,
- 2 с.л. зехтин,
- сол и черен пипер на вкус.
Приготовление
Картофите се сваряват във вряща вода за около 20 мин.
Отцеждат се, обелват се и се оставят да изстинат.
В голяма чиния за сервиране се нареждат накъсаните на едро листа червена салата.
Картофите се нарязват на филийки и се нареждат отгоре.
Следват чушките, сухият колбас, лукът, сушените домати и босилекът.
В малка купа се разбиват балсамовият оцет, доматеното пюре и зехтинът.
Добавя се сол и черен пипер на вкус.
Салатата се залива с дресинга и се сервира веднага.