Тарталети с мини кренвирши и гъбки
Продукти за 4 порции
Великолепна рецепта за теб и твоето семейство. Вкусно, питателно и красиво ястие, с което ще изненадаш дори и малките лакомници.
Продукти за тестото:
• 1 ч. ч. брашно
• 1 щипка сол
• 75 гр. масло
• 2 с. л. студена вода
Продукти за пълнежа:
• 240 гр. Мини кренвирши
• 200 гр. гъби
• 1 яйце
• 150 мл сметана за готвене
• сол, черен пипер
• 1 с. л. горчица
Приготовление
1. Брашното и солта се пресяват в купа. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета и се размесва с пръсти, докато стане на трохи. Прибавя се водата и се омесва тесто. Месенето не трябва да продължава повече от 1-2 минути.
2. Тестото се покрива с найлон и се оставя в хладилник за 30 минути.
3. Престоялото тесто се разточва върху набрашнена повърхност и се изрязват кръгове 8-10 см.
4. Разпределят се във формите, надупчват се на няколко места и се запичат 10 минути в загрята до 200 градуса фурна.
5. Яйцето се разбива със сметаната, горчицата, солта и пипера и се разпределя във формите.
6. Отгоре се разпределят предварително сотираните в масло кренвирши и гъби.
7. Тарталетите се допичат още 10-15 минути.