Брускети
Продукти за 4 порции
Продукти:
• 3 филийки хляб, предварително разрязани наполовина
• 4 парчета шпеков колбас Търново Тандем
• 4 парчета Сушеница Тандем
• 2 парчета Пастърма Тандем, тънко нарязана
• 4 броя тънко нарязана луканка Тандем
• 4 броя тънко нарязани парчета филе Елена Тандем
• 2 глави копър с грудката
• 4 броя чери домати (малки)
• 4 парчета моцарела (125гр.), нарязани с дебелина 1 см
• 1 чаена лъжица лимонов сок
• зехтин
Приготовление
Приготовление на брускетите:
1. Филийките хляб се намазват от двете страни със зехтин и се натъркват с чесън.
2. След това се запичат за 10-15 мин. в сгорещена фурна до 200° С.
Гарниране на брускетите:
3. Двете грудки копър се разрязват на две половинки по дължина с дебелина около 1 см. Листата на копъра се запазват. Разрязаните парчета копър се слагат във вряща вода за 8-10 мин., докато станат крехки.
4. Изцеждат се и се поръсват с 1 с. л. зехтин и 1 ч. л. лимонов сок.
5. Свареният копър се разделя на осем равни части, които се поставят по равно върху четирите брускети.
6. След това две от брускетите се гарнират с по две, тънко нарязани парчета колбас “Търново” и по едно парче пастърма. Поръсват се с отделените листа копър и малко зехтин. Други две брускети се гарнират с парчетата луканка и сушеница.
7. Върху останалите две брускети се нареждат по две парчета моцарела, които предварително са поръсени с няколко капки лимонов сок и зехтин. Добавят се парчетата филе “Елена” и луканка и се аранжират с чери доматчета.