Тарата с пуешка шунка, броколи и гъби
Продукти за 4 порции
Продукти:
100 г. гъби, фино нарязани
малко зехтин
500 г. бутер тесто
100 г. Пуешка шунка Тандем, нарязана на кубчетa
8 чери домата, срязани на две
16 малки цветчета броколи
100 г. твърд кашкавал, нарязан на кубчета
Приготовление
1. Фурната се нагрява на 200 ْС. Гъбите се задушават в малко зехтин, докато омекнат и след това се изваждат от тигана. Броколите се пускат за няколко минути във вряща вода, докато омекнат.
2. Тестото се разстила и се нарязва на 4 по 14 см. квадрати (с къдрав нож, ако имате). Вътрешността на квадратите се набожда с вилица на няколко места и се прехвърлят в тава за печене.
3. Гъбите се разпределят между четирите квадрата и върху тях се подреждат останалите съставки. Слагат се във фурната и се пекат 15-20 мин. или докато станат златисти.