Телешки кюфтенца на пара с карфиол и моркови
Продукти за 4 порции
За кюфтенцата:
• 500 гр. телешка кайма „Тандем”
• 1 стрък праз (само бялата част)
• 1 яйце
• 1 щипка мащерка
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
За гарнитурата:
• 500 гр. карфиол
• 300 гр. моркови
• копър
Приготовление
1. Омесва се каймата със ситно нарязания праз, яйцето и подправките.
2. Оставя се да престои 20-30 минути в хладилник.
3. Карфиолът и морковите се почистват и измиват. Слагат се в съд за варене на пара или в тенджера с малко вряща вода и се готвят 10-15 минути.
4. От каймата се оформят малки кюфтенца и се готвят по същия начин за 10-12 минути.
5. Оформят се порциите и се поднасят, поръсени с копър.